Del: - -

Folkemødet 2024

Gik du glip af guldkornene om en aktiv arbejdsplads fra Motorstyrelsen og Dansk Firmaidræt, Bornholms Hospitals erfaringer med kollegial støtte til nye i klinikken, eller den engagerende debat om arbejdsmiljø med Svend Brinkmann, Malene Friis Andersen og Lene Tanggaard? Se de spændende debatter og samtaler fra Folkemødet 2024 lige her.

Alle behøver ikke tage trappen: Hør guldkornene

Hør om kreative måder at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen, som fx møg-dårlig-form-gymnastik, floorball, gåture og pitstop. Motorstyrelsen og Dansk Firmaidræt deler erfaringer fra projektet "Sammen SKABer vi trivsel," der fokuserer på søvn, kost, ansvar og bevægelse.

Her er nogle af de vigtigste pointer:
  • Find løsninger, der passer til jer, og fokuser på jeres egne, individuelle behov.
  • Kom i gang med små skridt – der er mange måder at få bevægelse ind i hverdagen. Start langsomt og byg gradvist op.
  • Tilpas aktiviteterne til jeres individuelle behov – måske har I brug for noget andet end mere bevægelse. Find ud af, hvad der fungerer bedst for jer.
  • Bevægelse frigiver 50 hormoner, mens en kop kaffe kun frigiver 2.
  • Sørg for ledelsens opbakning!
  • Gode argumenter til ledelsen:
    • To minutters fysisk aktivitet tre gange om ugen kan reducere sygefraværet med 13 %.
    • Bevægelse styrker både fysisk og mental sundhed og kan føre til lavere sygefravær, højere trivsel og bedre sammenhold. Det er også sjovt at gøre det sammen!

Deltagere:
Bente Jacobsen, Chefkonsulent, Motorstyrelsen
Mette Mandrup, Generalsekretær, Dansk Firmaidræt
Trine Sick, Moderator, Trine Sick Kommunikation

Er jeg overhovedet god nok? Fra uddannelse til klinik

At træde ind i rollen som sygeplejerske kan være en udfordrende overgang. Især når man står overfor akut medicinske situationer og store følelsesmæssige krav. Bornholms Hospital deler her deres erfaringer med at støtte nyuddannede sygeplejersker gennem mentorordninger og et tæt samarbejde med Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole.

Disse punkter har virket på Bornholm:
  • Hav en ankerperson og mentorskab: Erfarne sygeplejersker fungerer som mentorer og tilbyder 1:1 støtte, hvilket skaber tryghed for de nye.
  • Sørg for kollegial støtte og struktur: Etabler strukturer for kollegial støtte og åben dialog om udfordringerne i arbejdsmiljøet.
  • Sæt fokus på generationsforskelle: Diskuter forskellige behov for fleksibilitet blandt generationerne på arbejdspladsen.
  • Etabler samarbejde på tværs: Samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner på sundhedsområdet og hospitaler skal sikre, at de studerende er klar til de praktiske udfordringer – og give dem mulighed for at lære hinanden at kende og skabe relationer.

Deltagere: Bonnie Gudbergsen, Uddannelsesleder sygeplejerskeuddannelsen, Bornholms sundheds- og sygeplejeskole, Marianne Hee Bang, Anæstesisygeplejerske, Bornholms Hospital, Annemarie Hellebek, Direktør, Bornholms Hospital, Emmeli Veronika Grænge, Sygeplejestuderende, Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole. Trine Sick, Moderator, Trine Sick Kommunikation

Brinkmann, Friis og Tanggaard: Debat om arbejdsmiljø

Live fra Folkemødet med Svend Brinkmann, Malene Friis Andersen og Lene Tanggaard om, hvordan vi får et bedre arbejdsmiljø. Se debatten om alt fra mikrodagsordener, meno-pauser, forstyrrelser af medarbejderne, ikke invasiv ledelse, demokrati og ikke mindst paragraf 5 i bekendtgørelsen om psykisk arbejdsmiljø og svanereder.


Senest revideret den 19. juni 2024