Hvorfor dette tilbud?
Dette tilbud er rettet mod eksisterende netværk, hvor I alle har en central rolle med at løfte det strategiske arbejdsmiljøarbejde i en kommune, en region, på en større regional eller statslig/selvejende arbejdsplads. I har fundet sammen i netværket for at sparre og udveksle idéer og løsninger med hinanden generelt og for at få fælles inspiration til at løfte jeres indsatser, som (også) forbedrer arbejdsmiljøet i de organisationer, I kommer fra.
Vi vil gerne byde ind i jeres netværk med inspiration og vejledning til den opgave, I har med at understøtte jeres organisations ambition og arbejde med at flytte på de særlige udfordringer i arbejdsmiljøet, der er udpeget i de nationale mål:
- Krænkende handlinger (mobning, chikane), vold og trusler
- Ubalance mellem krav og indflydelsesmuligheder i arbejdet
- Det ergonomiske arbejdsmiljø
- En styrket forebyggelse af disse
Hvem kan trække på tilbuddet?
I skal være et eksisterende tværgående netværk for interne HR-, arbejdsmiljø-, sygefraværs-, chefkonsulenter, arbejdsmiljøkoordinatorer, arbejdsmiljøansvarlige og andre aktører med ophæng til strategiske niveauer i kommuner, regioner, på det statslige/selvejende område i Danmark.
Netværket kan fx være etableret på tværs af kommuner i en landsdel, i en region eller på tværs af regioner eller på tværs af særlige institutionstyper på det statslige/selvejende eller regionale område.
Netværket skal dække døgnområdet, undervisning, hospitaler, dagtilbud eller hjemmepleje tilhørende kommunale, regionale, statslige eller selvejende arbejdspladser
Netværket kan være velfungerende og selvkørende og ønske sig et helt kort eller et lidt længere samarbejde med styrket forebyggelse af ét eller flere af de prioriterede arbejdsmiljøtemaer som omdrejningspunkt.
Netværket kan have brug for en genstart og ønske et kortere eller længere samarbejde med fokus på styrket forebyggelse af ét eller flere af de prioriterede arbejdsmiljøtemaer som omdrejningspunkt og med fokus på netværkets efterliv.
Hvad får I?
Vi medbringer stærke erfaringer fra andre lignende organisationer og kan inspirere jer til, hvordan I kan:
- Tage dialoger om indsatsen på det strategiske niveau
- Styrke forebyggelsesindsatsen på og mellem niveauer i jeres organisation
- Arbejde med helt konkrete værktøjer, som I kan tage direkte ud i jeres møde med lokale arbejdspladser, ledere, AMR’ere m.fl.
Vi kan præsentere jer for ny viden og nye værktøjer, helt aktuelt fx om forebyggelse af uklare krav og modstridende krav i arbejdet, som kan bruges på forskellige niveauer i jeres organisation.
Vi giver netværksmødet et værkstedspræg, så I allerede på mødet kommer i gang med arbejdet og forhåbentligt oplever at komme længere med det, I skal i forvejen.
Hvad nu?
Kontakt os gerne og fortæl, hvad I er optagede af at lykkes med i jeres netværk – og lad os finde ud af, hvordan vi kan bidrage med enten enkeltstående input eller et samarbejde over lidt kortere tid.
Kontaktpersoner: Arbejdsmiljøkonsulent Stig Ingemann Sørensen, sis@bfa.dk og arbejdsmiljøkonsulent Trine Haldborg Andersen, tha@bfa.dk.