Del: - -

Hjælpemidler skal være let tilgængelige

Hvis det skal være en fast kultur at bruge hjælpemidler til forflytning, så skal det skal være nemt at få fat i dem.

 

Hjælpemidler skal være:

  • tæt på forflytningen
  • synlige
  • være samme sted hver gang
  • lette at få fat i og sætte på plads

Få glidestykker, spilerdug og lignende ud af skabene og hæng dem op, så de er lige ved hånden ved hver enkel forflytningssituation. Også større hjælpemidler skal være tæt på for alle, der skal bruge dem.

Måske skal I købe nyt for at få nok hjælpemidler der, hvor de skal bruges.

Faste pladser til hjælpemidler

Hjælpemidlerne skal have faste pladser, og husk at stille dem på plads efter brug. Så har du allerede hjulpet dine kollegaer, der skal bruge dem næste gang.

Husk at give besked til den ansvarlige for vedligeholdelse, hvis et hjælpemiddel mangler eller ikke virker. Der skal også være en brugermanual på hjælpemidlernes plads og en forflytningsplan ved borgeren. I kan nemt oprette QR-koder til brugsvejledninger til de hjælpemidler, I bruger, ligesom I kan bruge QR-koder til BFA's forflytningsfilm

På manualen og forflytningsplanen kan man skrive telefonnummeret til dem, der vedligeholder hjælpemidler og fylder op.

Hold orden i hjælpemidlerne og omkring forflytningen

I kan skrive på knager og hylder, hvad der skal være hvor. Det er vigtigt, at hjælpemidler og andre ting i rummet ikke roder. En god forflytning kræver god plads og minimal risiko for at støde ind i noget eller snuble over noget på gulvet.

Bevilling og tilgængelighed uden for kontortid

Det skal også være let at få leveret nye hjælpemidler, hvis der opstår akutte situationer eller blot et nyt behov for hjælpemidler. Det kræver en god organisation og kommunikation.


Senest revideret den 01. november 2024