Del: - -

Episode 1 - Uheldet

Hun bliver revet med ned af en patient på 120 kg, som lander oven på hende. Det siger knæk i ryggen. Christina Lorentzen liv bliver forandret. Omkring hver tredje akutte skade skyldes, at en borger griber ud efter hjælperen eller den omvendte situation - at en hjælper i refleks griber en borger.

Udgivet oktober 2019.

Til episode 1 er udarbejdet et dialogværktøj, som du kan downloade her

Anbefalingerne lyder: Sæt fokus på forflytning igen og igen

Arbejdspladsen skal hele tiden være opmærksom­me på, hvordan I forflytter, så forflytning bliver prioriteret i dagligdagen. Brug evt. årshjulet.

  • Beslut jer for hver måned at træne en forflyt­ningsteknik.
  • Indfør ugentlige møder med forflytningsvejlede­re og medarbejdere og spørg hinanden: Hvordan går det med at forflytte?
  • Planlæg forflytning på tværs af faggrupper og med nye kollegaer. Planlæg forflytningen i de­taljer og når i er flere om en forflytning, så aftal tydeligt roller og fordeling af opgaverne ind­byrdes, så I undgår misforståelser.
  • Lav forflyt­ningsbeskrivelser, der indeholder både tekst og billeder. Hæng dem op i fællesrum og læg dem op på smartphone.

Til inspiration for dialog på arbejdspladsen kan I bruge dialogværktøjet.

Læs alle 8 anbefalinger her

Se rapporten fra NFA om forebyggelse af akut overbelastning

Se særligt siderne 13 til 19, som omhandler "Uheldet"

Forflyt med omtanke

Podcasten er en del af en række værktøjer til brug for fremme af god forflytningspraksis og forebyggelse akut fysisk overbelastning. 

Du kan finde alle værktøjerne her 

Følg podcasten Godt arbejdsmiljø

Her kan du lytte til alle afsnit af denne podcast og mange andre spændende podcasts. Klik på ikonerne for at vælge, hvor du vil følge podcasten.


Apple 
podcast
(IOS)

Google
podcast
(Android)

RSS

Spotify


Senest revideret den 15. februar 2024