Velkommen
Når alle deltagerne er ankommet og har taget plads, tager ordstyreren ordet og byder velkommen. Dette indledende øjeblik er en god mulighed for at give en kort introduktion til mødets baggrund, herunder hvem der tog initiativ til mødet og hvorfor. Ordstyreren kan også gennemgå dagsordenen, så alle er klar over, hvad der skal ske, og hvordan mødet vil forløbe. Det er vigtigt at præsentere ordstyreren selv og beskrive deres rolle i mødet. Dette er også det rigtige tidspunkt til at tage eventuelle spørgsmål fra deltagerne. Husk at meddele, hvornår næste pause er planlagt, forventet afslutningstid og eventuelle rygningsregler på stedet. Derudover kan du overveje at udpege en deltager til at skrive referatet fra mødet. Velkomstpunktet bør ikke vare mere end et kvarter i alt.
Præsentationsrunde
Efter velkomsten går ordstyreren videre til det næste punkt på dagsordenen: præsentationsrunden. Ordstyreren opfordrer hver deltager til at præsentere sig selv ved at sige deres navn og dele lidt om deres hverdag som dagplejeperson. Præsentationerne skal være korte, og det er en god idé at beregne en tidsgrænse, hvis præsentationsrunden ikke skal tage mere end i alt tre kvarter.
Pause
Efter cirka en times møde trænger I måske til en kort pause og lidt forfriskninger. Inden pausen begynder, er det en god idé at minde deltagerne om, hvornår mødet genoptages efter pausen.
Netværksønsker
Det fjerde punkt på dagsordenen handler om at diskutere, hvad hver enkelt deltager ønsker at opnå gennem netværket. Dette er det tidspunkt, hvor deltagerne kan bidrage med deres ønsker, så I senere kan træffe beslutning om, hvilken type netværk I ønsker at etablere. I det tidligere punkt "Forberedelse til det første møde" blev deltagerne opfordret til at overveje dette spørgsmål på forhånd, så de kunne forberede sig til mødet. Ordstyreren kan bede deltagerne om at danne grupper og diskutere, hvordan de ser netværket fungere i fremtiden. Det kan være en god idé at udlevere spørgsmål til grupperne som støtte til diskussionen. Efterfølgende kan en repræsentant fra hver gruppe præsentere deres ønsker, og ordstyreren kan opsummere de fælles træk og eventuelle uoverensstemmelser.
Beslutning om netværk
Nu er det tid til at træffe en beslutning om, hvilken type netværk I ønsker at etablere. Ordstyreren kan indlede med at præsentere et forslag baseret på tidligere diskussioner. Deltagerne kan kommentere dette forslag, og forhåbentlig kan I nå frem til en beslutning om netværkets struktur. I nogle tilfælde vil der være deltager, der ikke er interesseret i at deltage i netværket, fordi flertallets ønsker ikke passer til deres egne. Det er vigtigt at acceptere uenighed og konflikt i stedet for at presse forskellige holdninger sammen. Det er ofte bedre at anerkende forskelle og tage skridt til at håndtere dem.
Fremtidige møder
Når I har besluttet de overordnede rammer for netværket, er det vigtigt at planlægge fremtidige møder. Ordstyreren kan foreslå at følge planen for det næste møde, som er skitseret i "Det Andet Netværksmøde". Planen indebærer en mere detaljeret planlægning af det næste halve år for netværket. I skal også beslutte tid og sted for det næste møde. Hvis der ikke er nogen, der ønsker at stille som vært, bør arrangøren af det første møde have en alternativ løsning klar. Det er også en god idé at diskutere forfriskninger til det næste møde, om de er nødvendige, og hvordan omkostningerne skal dækkes. Derudover er det vigtigt at vælge en ordstyrer og en referent til det næste møde og oprette en kontaktliste, så I kan kommunikere mellem møderne.