Del: - -

Overvejelser før det første møde

Før du går i gang med dit netværksmøde, er det vigtigt at overveje detaljerne. Fra valg af mødested til udarbejdelse af en effektiv dagsorden og skabelsen af en positiv mødeoplevelse - denne guide giver dig råd om, hvordan du kan kickstarte dit netværk og opbygge relationer, der varer ved.

Egnede lokaler til det første møde i netværket

Netværksmøder kan afholdes på en række forskellige steder, både i private hjem og i offentlige lokaler som et bibliotek. Det vigtigste er, at der er tilstrækkelig plads og stole til alle deltagerne. Valget af mødested kan have en indvirkning på stemningen - møder i private hjem kan give en mere intim atmosfære, mens møder i lånte lokaler muliggør en vis distance. Det er vigtigt at respektere, at nogle mennesker måske ikke ønsker at vise deres hjem frem, så undlad at presse folk til at være vært for møder, selvom de har en central beliggenhed eller masser af plads. Uanset stedet for mødet er det afgørende, at I kan arbejde uforstyrret i den tid, mødet varer.

Sæt 3 timer af til det første møde

Det første møde skal give jer tid til at udforske de vigtigste elementer i jeres kommende netværkssamarbejde. Samtidig skal det ikke tage så lang tid, at I bliver helt udmattede. Tre timer plejer at være passende. Det er også en god idé at sørge for, at mødet slutter senest kl. 21:00, så folk, der kommer langvejs fra, har mulighed for at nå hjem i ordentlig tid.

Forplejning under mødet

Forplejning er vigtig for at opretholde energien og fremme en positiv stemning. Især på det første møde kan I diskutere, hvad der er brug for i fremtiden, og hvem der skal stå for indkøb og betaling. Dette kan inkludere forfriskninger eller snacks.

Dagsorden

Udarbejd en dagsorden for mødet og send den ud til deltagerne inden mødet eller hæng den op i det mødelokale, så alle kan se den ved ankomst. En dagsorden signalerer, at I tager netværket seriøst, og den giver jer en fælles struktur at følge fra begyndelsen. Overvej at tilføje tidsangivelser til de forskellige punkter på dagsordenen, så deltagerne har en idé om, hvor meget tid der er afsat til hvert punkt. Derudover kan I angive, hvem der forventes at bidrage under hvert punkt, f.eks. alle deltagere, ordstyreren eller værten.

Eksempel på dagsorden

1. Velkommen (v. ordstyrer) ca. 15 min.
2. Præsentationsrunde (v. alle) ca. 45 min.
3. Pause ca. 20 min.
4. Netværksønsker (v. alle) ca. 40 min.
5. Beslutning om netværk (v. alle) ca. 20 min.
6. Fremtidige møder (v. alle) ca. 20 min.
I alt 2 timer og 40 minutter.

Erfaringer om, hvad der får et netværk til at fungere godt

  • Det første møde skal være grundigt forberedt. Hvis deltagerne går hjem med en god oplevelse, får de lyst til at komme igen.
  • Netværk med en fast medlemskreds og 'mødepligt' fungerer ofte bedre end løse netværk.
  • Læg en mødeplan et halvt eller et helt år frem i tiden, så deltagerne kan planlægge.
  • Lav klare aftaler om fx tavshedspligt, respekt for personlige grænser og om hvilke emner, I vil tage op.
  • Giv netværket tid til at finde sin form. Man opnår først fortrolighed og tillid til hinanden efter et stykke tid.

Senest revideret den 24. oktober 2023