Tobaksrøg
Selvom rygning efterhånden er forbudt på de fleste arbejdspladser, så er der dog stadig folk, der bliver udsat for passiv rygning på arbejdet. For eksempel sundhedspersonale og pædagoger, der kommer i folks eget hjem. Få overblik over regler og muligheder i dette tema.
Rygelov anno 2012 og 2016
Rygning skal efterhånden foregå udenfor. Rygekabiner er på vej helt ud, selvom loven stadig tillader dem. Arbejdsgiveren skal stadig udarbejde en rygepolitik.
Røgen er på vej helt ud
Hjemmehjælpere, pædagoger og andre, der arbejder i borgernes private hjem, kan dog stadig være udsat for tobaksforurenet luft.
Hvorfor undgå passiv rygning?
De fleste ved, at passiv rygning er sundhedsskadeligt. Men hvorfor egentlig det? Hvad er det, der gør røgen farlig? Og hvilke konsekvenser har passiv rygning?
Arbejde i røgfyldte hjem
Hjemmehjælpere, pædagoger og andre, der arbejder i borgernes private hjem, kan være udsat for tobaksforurenet luft.
Åbenhed er første skridt
Hver sag om medarbejdere, der er udsat for tobaksforurenet luft, når de arbejder i andres private hjem, kræver individuelle løsninger.
Rygevaner er tabu
De fleste ved, at passiv rygning er sundhedsskadeligt. Men hvorfor egentlig det? Hvad er det, der gør røgen farlig? Og hvilke konsekvenser har passiv rygning?
Case - Motiverer til rygestop
Bocenteret Thorupgården i København motiverer beboerne til rygestop og nye rygevaner.
Case - Sætter luftrenser op i rygerhjem
Alle kan tåle at gå ind til de rygere, der bor i HC-Bofællesskabet i Herning. Der er nemlig luftrensere. Det betyder, at det er lettere at fastholde medarbejderne.
Case - Syg af passiv rygning
Kirsten Wichmand er blevet lungesyg efter flere år som pædagog i psykiatrien – ofte i tætte, røgfyldte lokaler.