Arkitektur kan skabe balance i indeklimaet

Arkitekturen giver naturlige muligheder for mere dagslys, ventilation og dæmpet lyd indenfor, hvis det tænkes ind fra begyndelsen af et byggeri. Selve rummets æstetik har desuden indflydelse på, om vi trives eller bliver stressede af at være der. I dette tema ser vi på integreret design og æstetik - og der er inspirerende cases og gode råd.

Designet til lavt klimaaftryk og frisk luft

Feldballe Friskoles tilbygning er bygget af halm, ler og træ. Det er en af de første bygninger, som overholder Den Frivillige Bæredygtighedsklasse. Ambitionerne var endda højere, og det har resulteret i et byggeri med et lavt CO2-aftryk, masser af dagslys, ingen afgasninger og naturligt ventileret frisk luft.

Fremtidens sengestue: Et lille skridt nærmere sundere byggeprincipper

Arkitekt Carlo Volf er medforfatter til en ny rapport fra Elforsk, der anbefaler nye principper for optimalt design af fremtidens sengestuer. Rapporten er lavet på baggrund af en forsøgsstue for Ny Psykiatri Bispebjerg. Det er et lille skridt på vejen til mere fokus på sundhed, siger Carlo Volf.

Udsigt nulstiller systemet i en stresset hverdag

Mette Mach Straarup opgav jobbet som intensivsygeplejerske, da udsigten og arbejdsglæden forsvandt. Hun kunne ikke længere finde tilbage til sin egen puls og humør i løbet af arbejdsdagen. I starten var hun flov over at fortælle om det.

Integreret design for bedre indeklima

Gennemtænkt arkitektur kan skabe naturlige muligheder for mere dagslys, ventilation og dæmpet lyd indenfor. Det er en del af den disciplin, man kalder integreret design, hvor behov og funktionalitet er indtænkt fra starten. Og det er ofte robuste løsninger, der er billige i drift.

Spørgsmål til byggeudvalget

Hvordan påvirker bygningens geometri rummenes lydbillede? Det er et oplagt spørgsmål at stille til arkitekten, hvis man sidder i byggeudvalget. Få flere spørgsmål, I kan stille til arkitekten.

Rummets atmosfære og æstetik

Et rums arkitektur og æstetik kan i sig selv skabe balance eller give små udslag i stressniveauet hos dem, der opholder sig i det. Det handler om rummets atmosfære.

Rum kan stresse eller skabe trivsel

Kroppen reagerer på de fysiske rammer, vi opholder os i. Læs her hvad forskerne ved i dag om rum, der stresser eller skaber trivsel.

Gode råd til bedre rumdesign

Den ukomplette guide ud fra den viden, vi har i dag. Forskerne ved, at rums arkitektur, design og indretning påvirker de mennesker, der opholder sig der. Men de kan endnu ikke sige, hvad der fungerer bedst.

Case - Skylab gør dig glad

Når man træder ind i DTU Skylab har man fuldt overblik over, hvad der foregår på de 1.600 kvm. Bygningens transparens inviterer ind til et socialt og fagligt fællesskab, hvor alle føler sig velkomne.