Energirenovering og indeklima
Energirenoveringer bryster sig ofte af, at det giver bedre indeklima. Men nogle gange er det kun på et parameter, og faktisk kan en renovering medføre forringelse på andre indeklimaforhold. Her får I overblik over, hvordan I kan sikre jer godt indeklima samtidig med, at I kan spare på energien.
Tænk indeklima, når I renoverer
Energirenoveringer vil næsten altid påvirke indeklimaet, men det kræver opmærksomhed at sikre sig, at der sker forbedringer både i forhold til lysforhold, luftkvalitet, temperatur og støj.
ESCO
Rådhuset og biblioteket er nogle af de bygninger, der har fået bedre indeklima ved hjælp af det ambitiøse ESCO-projekt i Brønderslev Kommune.
Case: Nyt varmesystem giver ren luft
Førhen blev den varme luft blæst op gennem nogle riste i vindueskarmen på Hedegårdsskolen i Brønderslev. Problemet var, at kanalerne var beskidte og støvede, og det blev luften så også. Nu kommer varmen fra traditionelle radiatorer, som er lette at holde rene.
Case - Kræver kvalitet i indeklimaet
Middelfart har lært af første runde med energirenoveringer – fremover får indeklimaet en vigtigere rolle. Kommunen er blevet bedre til at stille de rigtige krav.
Case - Mere lys og luft på biblioteket
Der er sparet på energien efter renovering, og indeklimaet har fået et enormt løft på Albertslund Bibliotek, men der er også udfordringer med varme om sommeren.
Stil spørgsmål til energirenoveringen
Skal I efterisolere, have nye vinduer eller nye lysarmaturer på arbejdspladsen? Det kan have konsekvenser for indeklimaets mange forskellige aspekter, som det kan være svært at gennemskue for ikke-fagfolk. Selv fagfolk kan have svært ved det.
Klimamål kan give bedre indeklima
Reduktion af CO2 udledninger fra offentlige arbejdspladser kan godt realiseres samtidig med, at man tager hensyn til komfort og indeklima. Det vurderer Geo Clausen, der er professor i DTU. Han peger på fem vigtige opmærksomhedspunkter.