Artikler om det hybride arbejdsliv
BFA har udarbejdet en række artikler om arbejdspladsernes erfaringer med hybrid arbejde. Disse artikler danner en del af grundlaget for afsnittet om Det hybride arbejdsliv på hjemmesiden.
Bookingsystem skaber større tryghed
Mere hjemmearbejde og færre skriveborde påvirker medarbejderne forskelligt. Nogle sætter pris på fleksibiliteten, mens andre er utrygge ved at miste deres faste pladser.
Det usynlige arbejde skal frem i lyset
Når det nye sagsbehandlingssystem ikke taler sammen med det gamle. Når opgaver flytter fra administrative medarbejdere til andre medarbejdere eller borgere. Når det nye system ikke understøtter det faglige skøn eller den arbejdsgang, der foregår. I disse situationer kan der opstå usynligt arbejde. Det kan skabe ekstra arbejdspres og dårligt arbejdsmiljø.
Dialogspørgsmål til delearbejdspladser
Med dette dialogværktøj får ledelse, MED eller arbejdsmiljøorganisation og samarbejdsudvalg forslag til dialogspørgsmål om væsentlige problemstillinger inden indførelse af delearbejdspladser.
Farvel til de faste pladser?
Vi har kigget på erfaringer med såkaldt free seating.
Teknologien effektiviserer og udmatter os
Zoom, Teams, Skype og andre digitale mødeplatforme kan være meget effektive. Du behøver ikke bevæge dig fra sted til sted for at deltage i forskellige mødet, så du kan praktisk talt gå det ene til det andet uden overgang. Men de påvirker din hjerne, hvis du holder møder dagen lang uden pauser. Læs her hvordan, og hvad I kan gøre.
Undgå de hybride møders A og B-hold
Når nogle deltager i mødet hjemmefra og andre er sammen på kontoret, risikerer hjemmearbejderne at blive hægtet af mødet. Det er en stor udfordring for lederen af det hybride arbejde.
Værktøj: Kollega-to-go
Future Work Lab er på vej med et værktøj til at skabe sammenhængskraft og fællesskab i det digitale arbejdsliv. Det hedder Kollega-to-go og er afprøvet i Nordea.
Værktøj: Vælg jeres fleksible arbejdsmodel
Danske Bank har lavet et lille værktøj til lokale ledere, som skal vælge fleksibel arbejdsmodel. Brug det som inspiration til, hvordan I styrer fordelingen mellem hjemmearbejde og arbejde på kontoret.