I 2014 kom 837 cyklister til skade i trafikken, mens 30 blev dræbt. Mange af cykelulykkerne skyldes manglende eller utilstrækkelig opmærksomhed og orientering. De fleste cykelulykker er eneulykker.
Rådet for Sikker Trafik fremhæver, at de fleste eneulykker sker bl.a. ved at:
- Bagagen ikke er placeret korrekt og kommer ind i hjulet.
- Det er glat, og cyklisten mister balancen.
- Der er fejl eller mangler ved cyklen.
- Cyklisten overser huller i vejen, vejarbejde eller opdager ikke genstande, der ligger på vejen.
Inden for hjemmeplejen er cyklen et vigtigt transportmiddel for medarbejderne til at komme rundt til borgerne. I dette tema ser vi nærmere på, hvordan I kan undgå cykelulykker, videregiver erfaringer med brug af elcykler samt at give gode råd og tips.
Læs om hvordan: Kursus i brug af elcykler giver færre ulykker
Hjemmeplejen i Ballerup Kommune har stor succes med at afholde introduktionskurser i brugen af elcykler. Samtidig er der et krav til, at alle medarbejderne skal anvende cykelhjelm, når de bruger kommunernes elcykler. Alt det har været med til at minimere antallet af ulykker i Ballerups Hjemmepleje
Læs: 10 gode råd til at undgå ulykker på elcyklen
Læs om fem gode råd til at gøre hverdagen på elcykel mere sikker for dig og dine medtrafikanter.
Læs om Cykelhjelmen som værnemiddel
Cykelhjelmen kan betragtes som et værnemiddel på samme måde som sikkerhedssko og hjelm er på byggepladser. Se hvordan cykelhjelmen skal sidde korrekt for at opnå maksimal beskyttelse.
Se hvilket udstyr en lovlige cykel bør have?
For mange er cyklen et vigtigt arbejdsredskab. Derfor er det vigtigt at cyklen og det øvrige udstyr er i orden og vedligeholdt. Læs her hvilket udstyr en lovlig cykel bør have.