Professionel kapital i skoler
Professionel kapital er på mange måder ”social kapital for skoler”. En skoles professionelle kapital består af tre elementer, nemlig social kapital, human kapital og beslutningskapital.
'Dialog om skoleudvikling': Nyt inspirationsmateriale fra KL og DLF
Hvad kendetegner den gode skole? Og hvordan kommer vi derhen? Med det afsæt har KL og DLF i samarbejde med Skolelederforeningen udviklet et materiale, som skal styrke dialogen og det gode samarbejde i folkeskolen.
Professionel kapital i praksis
GL har udsendt et hæfte med konkrete erfaringer fra tre gymnasiale uddannelsessteders arbejde med at udvikle den professionelle kapital. Hæftet beskriver konkrete metoder og tilgange til inspiration for andre.
Hent GL's værktøjspakke
Gymnasieskolernes Lærerforening har udviklet et værktøj til kortlægning af den professionelle kapital på den enkelte skole samt metoder til at følge op på resultaterne.
Læs erfaringer fra 100 skoler
Erfaringerne fra flere end 100 gymnasier, erhvervsskoler og VUC viser, at professionel kapital er et frugtbart begreb til udvikling af skolerne. Resultaterne sætter fokus på bl.a. ledelseskvalitet, samarbejde og kerneydelsen.
Case-Stærkere fællesskaber
Aarhus Kommune har igangsat et fælles udviklingsprogram for hele børn & unge-området under overskriften 'Stærkere fællesskaber'. Programmet bygger på en 'mental model', som tager afsæt i principperne bag professionel kapital.