Både fysisk og psykisk arbejdsmiljø tænkes med fra starten ved både ombygninger, renovering og nybyggeri af både de store produktions-køkkener og de mindre køkkener i daginstitutioner, plejeboliger, leve- og bomiljøet m.v.
Branchevejledning om indretning
Branchevejledningen Godt arbejdsmiljø i det gode køkken beskriver planlægningen af bygge- eller renoveringsprocessen og giver anvisninger og gode råd til lokaler, indretning, indeklima, inventar, maskiner og udstyr samt hygiejne. Læs bl.a. om:
- Hvordan byggesagen forløber, og hvornår I kan få indflydelse.
- Hvordan I sikrer sammenhæng mellem køkkenets funktion og indretning.
- Kravene til luft, lys og akustik i køkkenet.
- Krav og gode råd til inventar, maskiner og udstyr i køkkenet.
Til institutioner og byggesagsansvarlige
Vejledningen er især rettet til de byggesagsansvarlige, arkitekter og teknikere, som er ansvarlige for at planlægge og gennemføre ombygning og nybyggeri af mindre institutionskøkkener i daginstitutioner, plejeboliger, leve- og bomiljøer mv. - både de offentligt ejede og de private/selvejende institutioner.
Samtidig er vejledningen en hjælp til de institutionsledere og arbejdsmiljø-grupper, som skal formulere arbejdspladsens og medarbejdernes ønsker og holdninger