Ergonomi i køkkenet: Forebyg smerter og nedslidning
Det velfungerende køkken er ikke bare et sted for produktion af mad. Det er også en daglig arbejdsplads, som skal danne ramme om et godt arbejdsliv.
Gode råd til kroppen
Her er en række gode råd til, hvordan du bedst bruger din krop, når du arbejder i et køkken, så du også er frisk efter arbejdstid og fri for smerter i muskler og led.
Indretning af storkøkkener
Både kommuner og sygehuse har opført meget store centralkøkkener, som leverer mad til hundreder eller tusinder af mennesker hver dag. Det stiller store krav til indretning og arbejdsmiljø
Indretning af mindre køkkener
Arbejdet i de mindre køkkener er anderledes end i storkøkkenerne. Der kan være større afveksling og variation i det daglige arbejde - men der er også risiko for faglig og social isolation.
Hjælpemidler
Eksempler på hjælpemidler i store køkkener:
Hvis køkkenarbejdet gør ondt
Hvis du får ondt, når du arbejder i et køkken, så kan der være mange grunde til det. Men du skal altid tage det alvorligt og gøre noget ved det.
Cases og eksempler
Læs om gode erfaringer fra storkøkkener, hvor arbejdsmiljø og trivsel er tænkt ind i indretning og arbejdsrutiner.